IMPLANTOLOGIE
Implantaten zijn kunstwortels die als een schroef in de kaak worden geplaatst. Een implantaat is gemaakt van titanium met een keramische buitenlaag, dit zijn bot vriendelijke materialen die het lichaam niet afstoot. Een implantaat heeft een gemiddelde doorsnee van 4 millimeter en is 10 tot 16 millimeter lang.

Wanneer implanteren?
Na het trekken van de tanden en kiezen slinkt de kaak. Soms kan de kaakvorm na een aantal jaren zo gevormd zijn, dat een gewone gebitsprothese niet voldoende functioneert. De klachten zijn bijvoorbeeld, een loszittend gebit, pijnlijk tandvlees of blaren.

Na beoordeling van de tandprotheticus zal er een foto gemaakt worden van uw kaak. Deze foto zal beoordeeld worden door de implantoloog die tevens bij ons in het pand aanwezig is. Een implantoloog is een tandarts†die is gespecialiseerd in†het plaatsen van implantaten in de kaak.

Om in aanmerking te komen voor het plaatsen van de implantaten spelen er een aantal factoren mee namelijk:
- uw gezondheid
- de tijd dat u tandenloos/edentaat bent
- eventueel medicijn gebruik
- allergieŽn
- de vorm van uw kaak.

Samen met de implantoloog wordt de aanvraag naar uw verzekering gestuurd om toestemming te krijgen voor de behandeling. Na positief bericht van uw zorgverzekering beginnen wij met de behandeling.

Plaatsing implantaten
Het plaatsen van implantaten gebeurd onder lokale verdoving. Afhankelijk van de kwaliteit en dikte van uw kaak worden 2 of 4 implantaten geplaatst. Omdat de meeste mensen met een gebitsprothese last hebben van de onderprothese,†betreft 95% van de behandelingen de onderkaak.†† Het is ook mogelijk in de bovenkaak, alleen is dit niet voor iedereen nodig u kunt uw tandprotheticus vragen om meer informatie hierover.


Een implantaat

Zes tot acht weken na plaatsing van de implantaten zijn ze volledig vastgegroeid in het bot en kan het klikgebit geplaatst worden. In de tussentijd gedurende de zes tot acht weken zorgt de tandprotheticus dat u na het implanteren uw huidige prothese†kan†blijven dragen, u hoeft dus niet zonder tanden te lopen !†Het nieuwe klik-gebit wordt aangemeten door de tandprotheticus, wij doen dit met een zogenaamde 'steg'-constructie. Dit is een staaf verankering van titanium die de 2 of 4 implantaten†verbindt. In de prothese wordt een zogenaamde ruiter gemaakt wat hier op vastklikt. Wel moet de gebitsprothese elke dag uit om gereinigd te worden.

Veel gehoorde reacties zijn dat men weer normaal kan eten zonder dat de prothese losschiet en dat het eten in zijn algemeen weer beter smaakt!†Bij tandprothetisch centrum Franke vindt u alle expertise onder een dak! †